Algemene informatie en effecten - MathéZ

Ga naar de inhoud
Algemene informatie en effecten
Massages en de technieken zijn al zo oud als de mensheid zelf. Vroeger masseerden mensen elkaar reeds en in vele beschavingen werd het dan ook beschreven en vastgelegd in de boeken. 3000 jaar vóór Christus bestond het al.
De massagehandgrepen werden beschreven bij de Joden, Mohammedanen, Egyptenaren en Perzen en vele andere volken. Veelal als hygiënische maatregelen maar daarnaast voor ontspanning en luxe.

De hedendaagse klassieke massage zorgt voor een verhoogde doorbloeding, verbeterde toe- en afvoer van de verschillende weefselvloeistoffen, verhoging van de doorlaatbaarheid van de vaatwanden en ontspanning en ontstressen van het lichaam. Een betere stofwisseling en de ontspanning van de spieren zorgt voor een positieve invloed op het algemeen welbevinden.

Bij massages wordt altijd gebruikt gemaakt van een tussenstof. Dit kan olie of een crème zijn.
Het eerste doel van het gebruik van een tussenstof is dat het er voor zorgt dat de masseur gemakkelijk over de huid van de klant kan bewegen, waardoor de effecten van de massage makkelijker worden bereikt.
Het tweede doel van het gebruik van een tussenstof is dat crème of de olie een werkbare stof bevat die meestal uit een plant komt. Deze etherische oliën hebben veelal een heilzame werking bij stress en herstelt de energetische balans.
Bij MathéZ kunt u ter plaatste een keuze maken uit een aantal verschillende oliën, waaronder altijd een neutrale olie. Indien u zelf een sterke voorkeur heeft voor uw eigen olie kan deze natuurlijk gebruikt worden.

Wat is het effect van een massage:
  • Dode huidschilfers worden verwijderd, waardoor de onderliggende huidlagen een verbeterde werking vertonen;
  • Overbodige talg wordt verwijderd omdat talg en zweetklieren gestimuleerd worden;
  • Bloed- en lymfevaten worden gestimuleerd waardoor een betere circulatie ontstaat;
  • Er ontstaat warmte waardoor de stofwisseling ter hoogte van de cellen zal toenemen. Met als gevolg meer zuurstof in de cellen;
  • Er komt een stof (serotonine) vrij in de hersenen waardoor het gevoel van welbehagen stijgt en pijnprikkels beter worden verwerkt;
  • Bovendien geven de hersenen een stof af (endorfine) wat als een natuurlijk pijnstiller werkt;
  • De spieren doorbloeden beter waardoor ze minder stijf aan voelen.

Kortom: je voelt je beter en gezonder na een goede massage.
Geuzenstraat 18
4521 CC  Biervliet
tel.: +31 (0)611 732 855


© MathéZ (2020)
Webdesign & onderhoud: DAD-ZZP
Terug naar de inhoud